Integra group - infrastrukturna rješenja

Novosti

Potpisivanje Ugovora za izradu i isporuku Port Community System za Lučku upravu Rijeka

Potpisivanje Ugovora za izradu i isporuku Port Community System za Lučku upravu Rijeka

27. svibnja 2019.
23. svibnja 2019. na novom kontejnerskom terminalu u riječkoj luci održan je Svečani program u povodu završetka radova na izgradnji Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala. 

U sklopu otvorenja upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora za izradu i isporuku Port Community System, odnosno PCS sustava na projektu „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka-Informatički sustav lučke zajednice“ potpisali su Denis Vukorepa i Boštjan Petelin, direktor Actual IT d.o.o., Hrvatska (u ime Zajednice ponuditelja ACTUAL I. T. d. o. o., Actual I.T. d.d. i Integra Group d. o. o.)

Radi se o platformi za kontrolu prometa tereta kroz Luku Rijeka i razmjenu informacija između svih sudionika istoga (brodari, špediteri, carina, policija, vlasnici kontejnera….).

Odgovornost Integra Groupe prilikom realizacije PCS projekta je izgradnja infrastrukture.  


Što je Wi-Fi 6?

7. svibnja 2019.
Wi-Fi će postati još brži zahvaljujući novoj generaciji Wi-Fi 6, koja je mnogo više od samo speed boost-a.  

- Omogućava 30-40 posto brži prijenos podataka od prethodnika (pričamo o čak i do 12 Gbps). 
- Kako bi pristupne točke mogle komunicirati sa što više uređaja Wi-Fi 6 donosi i poboljšanje u vidu MU-MIMO tehnologije koja omogućava stalne prijenose podataka od više korisnika.  
- Koristeći AI analitiku moguće je pronaći sve slabe točke na mreži prije nego dođu do krajnjih korisnika. 

Prve generacije Wi-Fi 6 standarda s mobilnim telefonima operatori su najavili tijekom ove godine, ali s HPE Aruba rješenjima možete koristiti prednosti budućnosti već danas. 

Upravo u Hrvatskoj, u hotelu Jure u Amadria Park kompleksu, nakon faze intenzivnog beta testiranja puštena je u rad prva Aruba 802.11ax mreža u Hrvatskoj i regiji, te jedna od prvih u Europi i svijetu.

Time je Amadria Park ušao u ekskluzivnu grupu probnih korisnika u kojima je Aruba (kao vodeći proizvođač Wi-Fi opreme prema Gartneru) testirala svoje nove proizvode i nakon toga ih pustila u produkcijski rad.

Završen 15. Dan integracije

1. travnja 2019.
Nadamo se da smo Vas ovogodišnjim ciklusom predavanja pod sloganom „IT infrastruktura nove generacije“ zainteresirali za nove evolucijske stadije na području IT infrastruktura.
 
Dio tih r-evolucija su prediktivna analitika i AI kod Hewlett Packard Enterprise Nimble storage-a i hiperkonvergentna infrastruktura HPE SimpliVity-a. Osim prezentacije funkcionalnosti i arhitekture navedenih rješenja, naši predavači odgovarali su i na pitanja kako su Nimble i SimpliVity eliminirali neke nedostatke prijašnjih rješenja, od jednostavnog dimenzioniranja sustava do skalabilnosti te kako su uvelike smanjila potrošnju resursa potrebnih za održavanje infrastrukture.
 
Osim navedenih, bilo je tu još mnogo tema koje su naši predavači prezentirali.
 
Ako ćete imati bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite.
 
Kako nam je bilo dok smo obilazili Osijek, Rijeku, Zagreb i Split možete pogledati na fotografijama na našem Facebook profilu.
 
Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima!

15. Dan integracije

19. veljače 2019.

Dragi posjetitelji,

Na jubilarnom 15. Danu integracije pokazat ćemo funkcionalnosti i prednosti Hewlett Packard Enterprise Nimble sustava za pohranu podataka i SimpliVity hiperkonvergentnog sustava.

Kako to radi InfoSight program kod Nimblea? Kako dimenzionirati all flash ili hibridni Nimble sustav za aplikacije? Po čemu su back-up disaster recovery kod SimpliVity-a superiorni u odnosu na konkurentska rješenja? Zašto je hiperkonvergentna infrastruktura budućnost? Ovo su samo neka od pitanja na koja će naši predavači ponuditi odgovore.

IT infrastruktura mijenja se svakim danom neprestanim razvojem novih tehnologija. Korištenjem umjetne inteligencije i predviđajuće analitike problemi na sustavu rješavaju se prije nego saznamo da ih je uopće i bilo.
Na 15. Danu integracije saznajte zašto su upravo Nimble i SimpliVity rješenja za novu generaciju IT infrastrukture. 

Više o našoj konferenciji saznajte na poveznici.

 

  

A gdje su vaše lozinke?

25. siječnja 2019.
U poslovnom okruženju često čuvamo ne samo lozinke već i druge „osjetljive podatke“?

Lozinke nisu vlasništvo osobe već firme i lozinkama treba imati pristup svatko kome su iste potrebne za obavljanje posla. Kako riješiti zaštitu lozinki, a kako njihovu distribuciju? Kako u okruženju, gdje lozinka u krivim rukama može napraviti veliku štetu firmi ili njenim partnerima, vidjeti tko je i kada pristupao istoj i koliko dugo je ta lozinka u upotrebi? Kako riješiti upravljanje, istek i automatsku promjenu lozinki na opremi koja to ne zna sama napraviti, a taj zahtjev morate zadovoljiti zbog regulative ili neke točke standarda?


Mi znamo, javite nam se!
 

24. prosinca 2018.
Dragi posjetitelji,

želimo Vam čestit Božić i uspješnu novu godinu!

Vaša Integra Group

Mobile Device Management

19. listopada 2018.
Arsenal uređaja kojim baratamo unutar jedne korporacije predstavlja izazov za IT. Mobile Device Management (MDM) alati omogućavaju rješavanje problema upravljanja uređajima i zaštite informacijskog sustava uvođenjem centralne administratorske konzole koja obuhvaća sve uređaje koji se u poslovanju koriste.
MDM alati nude upravljanje različitim uređajima s jedne konzole, dopuštaju korisnicima da sami uključe svoje uređaje u sustav, osiguravaju pristup korporativnim podacima, podržavaju službene i privatne uređaje. 

Ako želite saznati više, samo nas nazovite. 

Naše sjedište na novoj adresi

26. srpnja 2018.
Dragi posjetitelji,

Nakon dugotrajnih priprema i puno rada, s veseljem Vas obavještavamo kako smo od 30.srpnja 2018. u Zagrebu na novoj adresi:  

INTEGRA GROUP d.o.o.
Ede Murtića 4
10 000 Zagreb

Veselimo se nastavku uspješne suradnje kao i početku svake nove!

Predavanje u sklopu Aruba Atmosphere konferencije

30. svibnja 2018.

Prošle godine je grad domaćin jednoj od najvećih IT konferencija Aruba Atmosphere bio Pariz, a kao lokacija poslužio je i sam Disneyland.

Ove godine je to Amadria Park hotelski kompleks u Šibeniku. Od 4. do 7. lipnja nemojte propustiti konferenciju jer gost predavač

u sklopu partnerskog dijela programa je i naš Marko koji će govoriti o implementaciji Aruba mrežnih rješenja u Amadria park hotelima.Potražite nas u novom broju časopisa Mreža

17. travnja 2018.


Potražite nas u novom broju časopisa za IT stručnjake MREŽA i saznajte kako je Aruba WiFi poboljšao korisničko iskustvo u Amadria Park hotelima.

Osim zadovoljnih gostiju hotela, sve češći korisnici su organizatori velikih konferencija pa će tako ove godine od 4. do 7. lipnja Amadria Park hoteli biti domaćin Atmosphere konferencije.

  

Novosti arhiva