Integra group - infrastrukturna rješenja

Novosti arhiva

Osmu godinu zaredom osiguravamo tehničku podršku teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors!

PBZ Zagreb Inoors održava se od 2. do 10. veljače 2013. godine u Domu sportova u Zagrebu. Radi se o ATP Worl Tour 250 turniru s ukupnim nagradnim fondom od 467.800 EUR.

Turnir se održava osmu godinu zaredom, a za ovu godinu se najavljuje najjači turnir.
Svi najbolji hrvatski tenisači - Marin Čilić, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Antonio Veić, te hrvatski zet Marcos Baghdatis, Mihail Južnji, Andreas Seppi, Jurgen Melzer i Grigor Dimitrov natjecat će se od 2. do 10. veljače u Domu sportova. Osmo izdanje jedinoga hrvatskog dvoranskoga ATP turnira imat će sve pobjednike osim Ivana Ljubičića koji je teniski teren zamijenio ulogom ambasadora turnira.

Od prvog turinira, 2006. godine, organiziranog za samo 90 dana, turiniru pružamo svu informatičku podršku i zajedno s organizatorima radimo sve na podizanju letvice standarda organizacije sportskih događaja.

Više o turniru pročitajte na
www.zagrebindoors.com


Završena deveta IT konferencija Dan integracije

 
Ovogodišnji ciklus IT konferencija Dan integracije, nakon Osijeka, Zagreba i Splita završio je  konferencijom u Rijeci. 
Konferenciju namjenjenu IT voditeljima i stručnjacima odgovornim za razvoj i svakodnevni rad informacijsko-komunikacijskih sustava u svojim organizacijama posjetilo je oko 250 sudionika.
 
U kulinarskom duhu, pod sloganom „Recept za uspjeh“, nizali su se probrani recepti za odgovor na pitanje: kako uspješno pretvoriti IT teoriju u dobru praksu?
Na konferenciji su se mogli čuti savjeti iz prakse, ali i uživo vidjeti dio predstavljenih rješenja te preporuke za unapređenje poslovanja.
Iz kuharice Dana integracije odabrani su sljedeći recepti:


Projekt usklađivanja sa zahtjevima PCI-DSS standarda u Imex banciStudija slučaja projekta usklađivanja sa zahtjevima PCI-DSS standarda. Izvedeno rješenje bazirano je na Fortinet proizvodima, izuzetno je tehnološki napredno, ali i fleksiblino, što je omogućilo implementaciju bez promjena na postojećoj infrastrukturi. 

SIEM (Security Information and Event Management)
Predstavljeno rješenje za prikupljanje, analizu, arhiviranje i prezentiranje informacija prikupljenih mrežnim i sigurnosnim uređajima, aplikacijama za kontrolu identiteta i pristupa, logovima operativnih sustava, aplikacija i baza, informacija o vanjskim prijetnjama.

System Centar 2012
Predstavljene nove i poboljšane funkcionalnosti u najnovijoj verziji Microsoft platforme za nadzor i upravljanje IT sustavima.
Osim samog predstavljanja, dio funkcionalnosti rješenjena mogao se vidjeti u demostracijskom prostoru konferencije.


Bespuća backupa
Neovisno o tehnološkoj evoluciji i revoluciji u dizajnu IT sustava sigurnosna pohrana podataka i dalje je jedna od najosjetljivijih točaka dizajna i operativnog rada IT sustava. Pravilno implementirano i testirano backup rješenje može biti presudno za opstanak organizacije.
Odgovorili smo na pitanja što je pravi backup, a što to nije, te koje su zamke i najčešće pogreške kod implementacije backup rješenja.


Windows Server 2012
Predstavljena najnovija Microsoft poslužiteljska platforma te prednosti i poboljšanja koja ona donosi.

HP Proliant Gen8: osma generacija vodećih x86 poslužitelja
Želite pametniji i bolji data centar? Pričali smo o najinteligentnijim serverima na svijetu! Novi samostalni HP Proliant Gen8 serveri su toliko pametni da automatiziraju zadatke data centra kako bi maksimalno iskoristili svaki sat, vat i kunu. Dok su oni zauzeti upravljanjem infrastrukturom, vi ste slobodni za nove poslovne inovacije.  

HP Virtual System – referentne arhitekture za transformaciju data centra
U suradnji s vodećim proizvođačima virtualizacijskog softvera HP pomoću konvergentne infrastrukture donosi referentne arhitekture za integrirane i optimizirane IT sustave.
  
Osim recepta iz kuharice, u demo prostoru, bilo je ponešto i kuhanja:

 • System Centar 2012

Kao nastavak predstavljenom rješenju, u demo prostoru, pokazane su mogućnosti configuration (SCCM) i operation (SCOM) managera.
 • Hyper-V 3.0 novosti
U demo prostoru mogle su se vidjeti nove mogućnosti Hyper-V servera kao što su Shared nothing Live Migration, Hyper-V replica, VHDX over SMB 3.0 i neke druge.
 • SharePoint
U paralelnom demo prostoru, s više poslovnim naglaskom, na primjeru procesa upravljanja projektima i upravljanja godišnjim odmorima pokazane su neke od mogućnosti povećanja efikasnosti poslovanja pomoću SharePointa, te
 • Footprints – Incident i Asset Management
Pokazane su mogućnosti efikasnog upravljanja incidentima te imovinom.
 
„Naša je želja svoje dugogodišnje znanje i iskustvo podijeliti sa svim zainteresiranima i pokazati im da na nas mogu računati kao na sastavni element svog recepta za IT uspijeh. Ono što mi nudimo naoko je vrlo jednostavno - kombinacija znanja, našeg i naših partnera; iskustva kojeg smo sakupili u 22 godine rada s našim korisnicima te proizvodi i rješenja provjerena u praksi.“ izjavio je Mate Ćavarović, direktor Integra Groupe.
 
Zainteresiranost i potrebu za ovakvim događanjima, potvrđuje i činjenica da se iz godine u godinu na Danu integracije u svakom gradu okupi sve veći broj sudionika. Upravo zato, samo što je završio deveti Dan integracije, započinju pripreme za sljedeći, ljubilarni deseti. Organizator, Integra Group, kaže da su u proteklih devet godina pomno osluškivali kako reagira njihova publika, što ih najviše interesira i o čemu žele slušati te se trudili iz godine u godinu prilagođavati.
Sa prikupljenjim iskustvom u organiziranju Dana integracije i prijedlozima i kritikama publike, deseti Dan integracije biti će ponosna proslava branda konferencije te najava nadolazećih konferencija. 
Očekivanja organizatora su nastavak pozitivnog trenda u broju sudionika te jačanje branda konferencije u stručnoj javnosti.
 
Konferenciju od samog početka podržavaju Microsoft Hrvatska i Hewlett-Packard, a ovu godinu konferenciju je medijski pratio specijalizirani časopis Mreža i Poslovni dnevnik.


Uspješno završen 8. Dan integracije


Osma konferencija Dan integracije praćena sloganom Vedro i stabilno, naglasila je veliku važnost  IT-a za uspješno poslovanje poduzeća.
Zagreb, 21.11.2011.
Održanom zadnjom u nizu konferencija u Splitu, završen je skup stručnih konferencija koje osmu godinu za redom u suradnji s partnerima Microsoft Hrvatska i Hewlett Packard organizira sistem integrator Integra Group.
Konferencija se, pored Zagreba, održava i u Osijeku, Rijeci i Splitu, zbog želje organizatora da svim svojim postojećim i potencijalnim korisnicima, što kvalitetnije i neposrednije prenese najnovije informacije i iskustva u primjeni informatičkih rješenja u unapređenju poslovanja i povećanju konkurentnosti. 
 
Ovogodišnja konferencija Dan integracije predstavila je najnovija rješenja i tehnologije informatičke industrije kao i studije slučaja u kojima su implementirana rješenja i tehnologije predstavljena na ranijim Danima integracije.
 
Predavanja ovogodišnje konferencije:
 • IT in&out; sve o prednostima eksternalizacije isporuke IT usluga te predstavljanje široke palete ponude usluga Integra group.
 • Fortimail – konačno sigurna elektronska pošta; predstavljanje moćnog uređaja za obradu uzlazne i izlazne elektronske pošte, jedinog uređaja na IT tržištu koji podržava 3 načina instalacije s ciljem potpune prilagodbe različitim potrebama korisnika.
 • Primjena virtualizacije na klijentskim računalima; nakon virtualizacije poslužitelja novi smjerovi virtualizacije kreću se prema rješavanju kompleksnosti klijentskih računala.
 • HP mrežna rješenja za poslovne korisnike; predstavljanje novosti u portfoliu HP mrežnih rješenja.
 Studije slučaja:
 • Kako osigurati osiguravatelja; studija slučaja o projektu izgradnje IT sustava nove osiguravajuće kuće Izvor osiguranje d.d. Zagreb; kako smo zadovoljili sve zahtjeve korisnika – visoku dostupnost, sigurnost i skalabilnost cjelokupnog sustava kao uvjeta bez kompromisa.
 • Pohrana podataka u uvjetima ekstremne čistoće; studija slučaja o projektu implementacije NetApp sustava za pohranu podataka pri vodećem hrvatskom deterdžentsko-toaletnom proizvođaču s 110 godina dugom tradicijom, Saponia d.d. Osijek.
Zadovoljstvo implementiranim rješenjima potvrdili su predstavnici Izvor osiguranja d.d. i Saponie d.d. svojim sudjelovanjem na konferencijama.

Naročitu pozornost sudionika pobudio je demo kutak u kojem su stručnjaci Integra group prezentirali rješenja i odgovarali na pitanja po sljedećim temama:
 • HP E5500 Exchange Appliance
 • VMWare 5 Storage Appliance
 • Fortigate DLP Data Leakage Prevention i Virtual Desktop feature
 • Microsoft Virtualizacija desktopa (VDI, APP-V) +
 „Očekivanja od IT odjela u poduzećima sve su veća, tehnologije koje se primjenjuju sve su kompleksnije a IT budžeti nikako ne rastu proporcionalno potrebama i zahtjevima. Zato je važan naš Dan integracije – na njemu predstavljamo provjerena rješenja koja pojednostavljaju, automatiziraju ili na neki drugi način olakšavaju odvijanje poslovnih procesa i snižuju troškove poslovanja te time donose konkretne koristi poduzećima koja ih implementiraju“ izjavio je Mate Ćavarović, direktor Integra Group.
 
Ovogodišnjih Dan integracije posjetilo je više od dvjesto sudionika, a konferenciju su osmi put zaredom podržali i Integra Group strateški partneri, Microsoft Hrvatska i Hewlett Packard, čiji su predavači bili na raspolaganju za sva pitanja sudionika.
 
 
Za više informacija:
Ivana Kruljac
01/ 30 40 085
ivana.kruljac@integragroup.hr

Sedmi Dan integracije u znaku sigurnosti IT sustava i integriteta podataka
 
Cilj ovogodišnjeg ciklusa konferencija koje će Integra Group u razdoblju od 12. listopada do 9. studenog održati u Osijeku, Splitu, Zagrebu i Rijeci jest povećati svijest o rizicima i posljedicama gubitka podataka i predstaviti neka od rješenja za njihovu zaštitu.
 
ZAGREB, 5. listopada 2010. – Integra Group, jedno od vodećih hrvatskih IT poduzeća s područja sistemske integracije, konferencijom u Osijeku, 12. listopada,  započinje ciklus svoje tradicionalne konferencije – Dana integracije. Uz Osijek, konferencija će se 19. listopada održati u Splitu, 3. studenog u Zagrebu te 9. studenog u Rijeci.  Ovogodišnji ciklus posvećen je povećanju sigurnosti IT sustava u cilju očuvanja podataka pa će se tako, uz prateći slogan „Priveli ste osumnjičene?“, govoriti o najčešćim uzrocima gubitka podataka – neadekvatnim sustavima za pohranu podataka, hakerskim napadima, korištenju problematičnih aplikacija, prirodnim katastrofama te nepostojećim ili nefunkcionalnim sigurnosnim kopijama podataka. Sudionici konferencije će više o navedenim temama imati priliku saznati od stručnjaka iz Integra Groupe, Microsofta, Hewlett - Packarda i Fortineta koji će u nizu predavanja i konkretnih primjera ujedno pokazati i najbolje primjere zaštite podataka.
 
Goran Arbanasić, direktor razvoja u Integra Groupi, govoriti će o važnosti organiziranog pristupa upravljanju sigurnosti IT sustava. Željko Aras, sistem inženjer iz Integra Groupe, ukazati će, uz obilje primjera iz prakse, na kompleksnost i sveobuhvatnost problematike sigurnosti sustava, dok će Marko Ugrin iz Integra Groupe i Domagoj Pernar iz Microsofta predstaviti novu inačicu Microsoftovog rješenja za sigurnosnu pohranu podataka – Data Protection Manager 2010. Marko Ugrin, voditelj projekata u Integra Groupi, u svojem predavanju ukazuje na što sve treba misliti da bismo osigurali pouzdanost i dostupnost IT sustava te kako to realizirati u malim i srednje velikim poduzećima, dok će Tomislav Lukačević iz Hewlett - Packarda predstaviti HP StorageWorks P4000, sustav za skladištenje podataka koji je SMB segmentu tržišta omogućio funkcionalnosti do sad dostupne jedino u kompleksnim rješenjima za korporativne korisnike. Ivan Turk, sistem inženjer iz Integra Groupe i Peter Ruijters, Fortinetov regionalni direktor za sjevernu i istočnu Europu i Rusiju predstaviti će rješenja vodećeg svjetskog proizvođača sustava za sveobuhvatno upravljanje prijetnjama.
Direktorica prodaje Integra Groupe, Ljiljana Tomšić, istaknula je kako se još uvijek zaštiti podataka pohranjenih u IT sustavu poduzeća ne posvećuje dovoljno pažnje. Ukazala je da je tehnologija dostupna i da postoje proizvodi i rješenja primjereni različitim veličinama i kompleksnostima IT sustava no, uz primjenu najnovijih tehnologija, treba osmisliti i implementirati sigurnosna pravila i procedure jer samo kombinacija jednog i drugog osigurava zaštitu sustava. Tomšić je ukazala da su riziku korupcije i gubitka podataka naročito izložena mala i srednje velika poduzeća koja objektivno nisu u mogućnosti zapošljavati visokokvalificirane IT stručnjake.
 
„Mala i srednje velika poduzeća trebaju partnera koji ima ekspertizu za sve elemente sigurnosti informacijsko komunikacijskog sustava i koji će im pomoći u dizajniranju, implementiranju i održavanju sigurnosti njihovog IT sustava. Stručnjaci Integra Groupe kontinuirano usvajaju specijalistička znanja koja primjenjuju i u vlastitom sustavu i kod korisnika“, napomenula je Tomšić.
 
 
  
Integra Group postala partner američke kompanije Numara Software
 

Sklapanjem partnerskog ugovora s tvrtkom Numara, jednim od vodećih svjetskih proizvođača rješenja za upravljanje IT resursima i uslugama, Integra Group je hrvatskim poduzećima osigurala direktan pristup vrhunskim tehnologijama s područja upravljanja uslugama.
 
ZAGREB, 1. ožujka 2010. – Kako bi svojim postojećim i budućim klijentima osigurala direktan pristup do kvalitetnih rješenja za upravljanje uslugama i korisničkom pomoći, Integra Group je sklopila partnerski ugovor s američkim proizvođačem programske opreme Numara Software (www.numarasoftware.com). Numara Software nudi tehnologije i rješenja s područja upravljanja IT uslugama i IT resursima (IT Service i IT Asset Management). Proizvodi u sklopu segmenta za podršku IT uslugama, koje je Integra Group već imala prilike upotrijebiti u nekoliko projekata, uključuju rješenja Footprints i Track-it!.
 
Numara Track-it! je proizvod za uspostavu sustava korisničke pomoći (Help deska) te upravljanja IT imovinom. Karakterizira ga jednostavna uspostava te izgled sučelja nalik na popularni uredski sustav za upravljanje elektroničkom poštom i informacijama – Outlook. Track-it! omogućava potpunu automatizaciju otvaranja zahtjeva za podrškom koje zadaju krajnji korisnici te obavještavanje odgovarajućih stručnih osoba čiji je posao rješavanje tih zahtjeva. Pored trenutnog uvida u status  zahtjeva za podrškom za potrebe izvještavanja dostupno je preko stotinu već pripremljenih izvještaja. Dodatno, integrirana baza znanja nudi pristup do preko 125.000 rješenja najčešćih problema koje prijavljuju korisnici IT sustava, a koji su vezani uz korištenje softvera i hardvera najpoznatijih proizvođača.
 
Numara Footprints je rješenje za centralizirano upravljanje uslugama koje uključuje module za upravljanje incidentima, problemima, zahtjevima za uslugama i promjenama. Korištenjem Footprintsa moguće je u potpunosti automatizirati i pratiti odvijanje poslovnih procesa. Footprints u svojim izvornim postavkama donosi niz predefiniranih scenarija za rješavanje niza poslovnih potreba primjenjivih u svakoj vrsti poduzeća, poput ljudskih resursa, planiranja poslovnih resursa ili nabave. Integra Group je sustav uspješno primijenila u vlastitoj praksi.
 
"Jedna od glavnih zadaća direktora IT odjela je smanjenje operativnih troškova bez ugrožavanja kvalitete i razine dostupnosti IT sustava. Proizvodi našeg partnera Numara Software omogućavaju upravo to. Track-it!  je idealan alat za interne IT odjele malih i srednjih poduzeća koji omogućava učinkovito organiziranje i vođenje službe pomoći korisnicima. Vrlo je jednostavan za primjenu a dobit je odmah vidljiva i višestruka. Zahtjevi krajnjih korisnika evidentiraju se i rješavaju na efikasan i transparentan način, što povećava zadovoljstvo i učinkovitost korisnika, a IT odjel ima alat pomoću kojeg može egzaktno dokumentirati svoj rad i probleme s kojima se susreće. Footprints je sveobuhvatno rješenje za upravljanje uslugama, koje svojim mogućnostima i modularnošću može zadovoljiti i najkompleksnije zahtjeve IT ali i drugih odjela velikih poduzeća", izjavila je direktorica prodaje Integra Groupe Ljiljana Tomšić.
 
Proizvodi tvrtke Numara Software slijede ITIL (Information Technology Infrastructure Library) metodologiju treće generacije. ITIL je skup javno dostupnih i svjetski prihvaćenih smjernica i standarda za upravljanje IT uslugama koje kroz pet poglavlja i više od dvadeset preporučenih procesa pokrivaju cijeli životni put nastajanja, isporuke i poboljšanja IT usluga.

Integra Group najavila šesti Dan integracije
 
Integra Group u Osijeku započinje šestu po redu godišnju korisničku konferenciju na kojoj će stručnjaci Integra Groupe te partneri iz Hewlett-Packarda i Microsofta predstaviti rješenja kojima je glavna značajka povećanje učinkovitosti rada na IT sustavu i optimizacija troškova IT odjela.
 
ZAGREB, 29. rujna 2009. – Integra Group, jedno od vodećih domaćih IT poduzeća s područja sistemske integracije, najavila je prvi u nizu četiri događaja u sklopu Dana integracije pod nazivom Investirajte u štednju. Prva u nizu konferencija održat će se u četvrtak, 1. listopada u Osijeku, a okupit će IT stručnjake, menadžere i vlasnike srednjih i velikih poduzeća. Uz predavače iz Integra Groupe, na konferenciji će sudjelovati i predavači partneri iz Microsofta i Hewlett-Packarda.
 
Tomislav Lepušić, voditelj projekta implementacije sustava za upravljanje IT uslugama, pokazat će kako je Integra Group implementacijom novog Servis desk sustava povećala kvalitetu i učinkovitost rada svojeg Odjela usluga. Vida Gostović i Željko Aras opisat će i demonstrirati prednosti uspostave i korištenja specijaliziranog rješenja za pružanje korisničke pomoći. Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska najavit će nadolazeći Windows 7 operacijski sustav. Hewlett-Packard u svom portfelju nudi cijeli niz rješenja koji omogućavaju kvalitetnu kontrolu troškova. Neka od njih - rješenja za upravljanje troškovima ispisa - prezentirat će Mladen Bobinac iz Hewlett-Packard Hrvatska. Ivan Turk i Marko Ugrin obraditi će uvijek interesantne teme optimizacije IT sustava i virtualizacije računalnih okolina.
 
"Tema konferencije odraz je aktualnih zbivanja ali i vječna tema IT stručnjaka - kako primjenom novih rješenja i odgovarajućih procesa omogućiti poduzeću efikasnije poslovanje i konkurentsku prednost. Ove godine uključili smo i Zagreb u kalendar Dana integracije, nastavljajući s inicijativom približavanja informacija korisnicima. Investicija u štednju počinje sa investiranjem vremena za sudjelovanje na našoj konferenciji.“,izjavio je Mate Ćavarović, direktor Integra Groupe, najavljujući predstojeće konferencije u sklopu Dana integracije.
  
Nakon konferencije u Osijeku u četvrtak 1. listopada, konferencija će se po prvi puta održati u Zagrebu, u srijedu 14. listopada te kao i prethodnih godina u Rijeci u utorak 3. studenoga i Splitu u utorak 10. studenoga.
  
  
    
 
Integra Group uspostavila centralni Help desk sustav podrške za djelatnike Državne geodetske uprave
 
Uspostavom centralnog Help desk sustava za registriranje, kategorizaciju i rješavanje svih problema vezanih uz korištenje informacijskog sustava povećava se učinkovitost rada Državne geodetske uprave te unapređuje razina usluge koju Državna geodetska uprava pruža svojim korisnicima.
 
ZAGREB, 14. srpnja 2009. – Integra Group, kao jedna od dugogodišnjih predvodnica na području pružanja informatičkih usluga, uspostavila je novi Help-desk sustav podrške za potrebe Državne geodetske uprave. Obzirom na količinu i značaj podataka koje obrađuje, Informacijski sustav Državne geodetske uprave je vrlo kompleksan i u svakodnevnom radu poslužuje više od tisuću djelatnika te nekoliko informacijskih servisa koji su putem Interneta dostupni svim građanima, poput primjerice vrlo popularnog i posjećenog portala „Katastar.hr“. Za osiguranje adekvatne podrške radu tako kompleksnog sustava bilo je nužno implementirati centralni sustav Help desk podrške. Uz centralizirano registriranje korisničkih upita i zahtjeva, Help desk sustav služi i za konkretno pružanje podrške u korištenju aplikacija, računalne infrastrukture te internih servisa i informacijskih usluga.
 
Direktor Integra Groupe, Mate Ćavarović, istaknuo je kako outsourcing usluga Help desk podrške koju pruža Integra Groupa, uz sve tehnološke i organizacijske prednosti, u velikoj mjeri smanjuje dnevno opterećenje operativnim poslovima i dodatno oslobađa limitirane resurse internih IT odjela korisnika. "Djelatnici Sektora za informacijski sustav Državne geodetske uprave sada će se moći posvetiti radu na daljnjem unapređenju IT sustava te strateškim projektima razvoja usluga Državne geodetske uprave usmjerenim prema građanima i poduzetnicima", izjavio je Ćavarović.
 
Zoran Vujić, pomoćnik ravnatelja Državne geodetske uprave, osvrćući se na važnost povećavanja učinkovitosti rada državnih institucija napomenuo je kako će pozitivni učinci korištenja novog sustava podrške biti vidljivi u svakodnevnom radu s građanima. „Svi djelatnici se pri radu s računalima i IT tehnologijom prije ili kasnije susretnu s problemima. Brzim i kvalitetnim rješavanjem problema djelatnici se mogu usredotočiti na svoje temeljne zadatke, što u konačnici rezultira ubrzavanjem rješavanja zahtjeva, većom učinkovitošću rada i povećanjem zadovoljstva građana i drugih korisnika usluga i servisa Državne geodetske uprave“, naglasio je Vujić.
 
Usluga Help-desk podrške korisnicima IT sustava Državne geodetske uprave svojim procesima u potpunosti slijedi ITIL (Information Technology Infrastructure Library) metodologiju treće generacije. ITIL je skup javno dostupnih i svjetski prihvaćenih smjernica za upravljanje IT uslugama koje kroz pet poglavlja i više od dvadeset preporučenih procesa pokrivaju cijeli životni put nastajanja, održavanja i poboljšanja IT usluga.
Integra Group postavila novi IT sustav knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Uz podršku radu knjižnice, novi sustav svim zainteresiranim građanima omogućuje uvid i korištenje sadržaja u fundusu Akademije.

ZAGREB, 5. svibnja 2009. – Integra Group, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki specijaliziranih za sistemsku integraciju, implementirala je novi IT sustav za potrebe knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u sklopu zgrade Palače Akademije na trgu Nikole Šubića Zrinskog. Uz temeljnu poslužiteljsku infrastrukturu i radna računala, Integra Group je isporučila i posebna rješenja za specifične potrebe knjižnice – programsku opremu za slijepe, napredni projektorski sustav, mikrofilmske skenere te klijentska računala kojima će se koristiti posjetitelji Knjižnice.

Direktor Integra Groupe, Mate Ćavarović, izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom projekta. Naglašavajući važnost suvremene informacijske tehnologije u osiguravanju dostupnosti sadržaja u slučajevima u kojima se fizički primjerci, zbog svoje dragocjenosti, ne mogu dati na raspolaganje svim zainteresiranima, Ćavarović je istaknuo kako novi sustav knjižnice HAZU građanima omogućuje nesmetani uvid u nacionalno blago pohranjeno u fundusu Akademije.

Kako bi se korisnicima i posjetiteljima omogućila izrada fizičkih kopija dokumenata, Integra Group je knjižnicu opremila i „Follow me“ rješenjem tvrtke HP. Uz upravljanje ispisom papirnate dokumentacije, sustav se ujedno koristi i za praćenje i naplatu usluge kopiranja sadržaja. Prostorije knjižnice također su opremljene sustavom bežičnog pristupa Internetu, a koji zaposlenicima i posjetiteljima omogućuje jednostavno spajanje na knjižnični katalog i korištenje svih internetskih servisa.Novi IT sustav za upravu Grada Osijeka

U suradnji s Gradom Osijekom Integra Group je implementirala napredno informacijsko rješenje u sustavu gradske uprave

OSIJEK, 9. prosinca 2008. – Grad Osijek u suradnji s Integra Groupom, jednim od vodećih domaćih sistemskih integratora, implementirao je novo infrastrukturno IT rješenje za gradsku upravu. Riječ je o virtualiziranom centralnom poslužiteljskom sustavu koji, uz integrirani sustav napajanja, mrežnu opremu, preklopnike i sustav upravljanja, objedinjuje i mrežni sustav za pohranu i osiguravanje podataka. Novu infrastrukturu odlikuje poboljšana stabilnost i pouzdanost, kao i povećane performanse koje su rezultat konsolidacije te implementacije naprednih tehnologija. Sustav je posebno optimiziran kako bi pružio što kvalitetniju osnovu za učinkovit rad uprave. Obzirom na visoku tehnološku razinu i usklađenost s postojećem informacijskim sustavima u gradu, korištenje ovih rješenja osigurat će znatne uštede pri budućim nadogradnjama sustava, kao i smanjenu potrošnju energije i troškova održavanja i upravljanja. Također, uz povećanje sigurnosti i pouzdanosti rada, novi će sustav omogućiti i proširenje kapaciteta za pohranu podataka te povećati ukupnu iskorištenost infrastrukture. Nova ugrađena rješenja ujedno će doprinijeti optimizaciji radnih procesa i povećanju učinkovitosti rada osječke gradske uprave. Projekt je izveden bez prekida u radu, čime je omogućena potpuna poslovna učinkovitost i tijekom procesa implementacije.

U rješenju je korišteno HP-ovo modularno Blade System c7000 poslužiteljsko rješenje, koje omogućuje da se svi dijelovi sustava, prema potrebi, brzo i lako izmijene. Integriranim sustavom napajanja i hlađenja potrošnja energije smanjena je i do 30 posto, bez gubitka radnih performansi. Ovakav sustav ujedno osigurava veću pouzdanost i brži oporavak u slučaju problema, a pojednostavljeno je i upravljanje poslužiteljima, što također smanjuje troškove.

Drago nam je da su Grad Osijek kao krajnji korisnik te Integra Group kao izvođač radova prepoznali prednosti Hewlett Packard rješenja prilikom implementacije ovog sustava. HP Blade System tehnologija jamči sigurnu i stabilnu infrastrukturu, kao i pouzdanost koja se donedavno mogla očekivati samo od daleko skupljih rješenja. Nadamo se kako ćemo i u budućnosti nastaviti kvalitetno surađivati i korisnicima pružati pouzdana, kvalitetna i nadasve isplativa rješenja koja će pridonijeti postizanu još boljih poslovnih rezultata“, izjavio je Davor Mikola, ISS Manager u tvrtki HP Hrvatska.
Uz poslužiteljsko rješenje implementiran je i SAN sustav za mrežno skladištenje podataka – HP MSA 2000. Time je olakšano upravljanje podacima i omogućena njihova sigurnija i kvalitetnija pohrana. U sklopu rješenja koristi se i sustav za izradu sigurnosnih kopija podataka. Informacije se najprije pohranjuju na diskove kako bi bile brže dostupne u slučaju potrebe povrata, a zatim se prema određenom rasporedu kopiraju na trake kako bi se podaci mogli prenijeti na sigurnu udaljenu lokaciju. Jedna od značajnih prednosti novog SAN sustava jest i mogućnost proširivanja prostora za pohranu, kao i distribucija tog prostora po poslužiteljima. Time se zaobilaze ograničenja koja postavljaju formati poslužitelja, odnosno broj diskova koje oni fizički mogu primiti. Rješenje koristi Snapshot tehnologiju koja omogućuje sigurnu pohranu podataka i njihov povrat u vremenskom razdoblju mjerljivom sekundama.

Zbog potrebe za pouzdanim radom i sigurnošću, odjel informatike Grada Osijeka je do sada  koristio pojedinačne poslužitelje za izvršavanje poslovnih aplikacija. Takvim klasičnim načinom korištenja poslužitelja dobar dio poslužiteljske „snage“ ostajao je neiskorišten. Implementacijom virtualizacijske tehnologije omogućen je siguran rad više virtualnih poslužitelja na jednom fizičkom poslužitelju čime se znatno povećala iskorištenost njegove snage. Virtualizacijom se ujedno  smanjila i potreba za nabavom novih fizičkih poslužitelja uslijed budućih proširenja sustava novim poslovnim aplikacijama te za cca 30% ukupna potrošnja električne energije potrebne za napajanje i hlađenje sustava. Sve navedeno uvelike smanjuje operativne troškove rada sustava što u konačnici rezultira direktnim uštedama građanima grada Osijeka.“, napomenuo je Mate Ćavarović, direktor Integra Groupe.

Zbog pouzdanog rada i sigurnosti često je potrebno napraviti podjelu uloga poslužitelja što dovodi do toga da poslužitelji rade i daleko ispod razine svojih mogućnost, odnosno bivaju slabo iskorišteni. Zbog bolje iskorištenosti resursa dio sustava je tako virtualiziran korištenjem napredne Microsoftove Hyper-V tehnologije. Pored toga što je moguće virtualne poslužitelje seliti između fizičkih poslužitelja bez potrebe za hardverskom uskladivošću, sustav uvelike olakšava i proces oporavka cjelokupne infrastrukture u slučaju bilo kakvog zastoja.

"Virtualizacija je jako dobar primjer korištenja nove tehnologije koja omogućuje da se bolje iskorištavaju resursi s kojima tvrtke već raspolažu. I sami smo u sklopu vlastite korporacije korištenjem naših novih poslužiteljskih platformi s ugrađenim Hyper-V sustavom ostvarili velike uštede na hardveru i održavanju pa stoga iz vlastitog iskustva znamo da ovakav pristup doista funkcionira", istaknula je Venesa Schütz, direktorica Microsofta Hrvatska.

Dužnosnici uprave Grada Osijeka izrazili su zadovoljstvo novim rješenjima i naglasili važnost mogućnosti koje nude nova rješenja. Posebno su naglasili važnost povećanja učinkovitosti rada gradskih službi budući ista izravno djeluje na kvalitetu usluga koju pružaju građanima.
Proširivanjem sustava neprestanim dodavanjem novih poslužitelja zapravo smo gubili na funkcionalnosti, a administracija je postajala sve problematičnijom. Stoga smo se odlučili, u suradnji s Integra Groupom, ujediniti poslužitelje u virtualnu okolinu i tako uvesti efikasniju kontrolu i osigurati bolje iskorištenje sustava. Cijeli projekt je bio dosta zahtjevan, no, u konačnici smo izuzetno zadovoljni izvedenim sustavom i našom zajedničkom suradnjom“, izjavio Zdravko Schmidt, voditelj Odsjeka za informatiku Grada Osijeka.

Implementacija novog sustava predstavlja znatan napredak i iskorak u unaprjeđenju efikasnosti rada i smanjivanju troškova rada lokalne uprave u Gradu Osijeku. Vrlo smo zadovoljni brzinom i samim procesom provođenja projekta. Svi gradski odjeli odmah su uvidjeli prednosti koje u radu pruža novi sustav, a na osnovi korištenja suvremenih i štedljivih tehnologija već smo smanjili dio nepotrebnih izdataka u korištenju i održavanju infrastrukture“, napomenuo je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Ivan Vrdoljak ocjenjujući kvalitetu projekta i značaj koji će nova infrastruktura imati u budućem funkcioniranju gradske uprave.Najavljen peti Dan integracije

Konferencijama u sklopu Dana integracije koje će se ove godine uz Osijek i Rijeku po prvi puta održati u Splitu, Integra Group i stručnjaci partneri iz Microsofta, Hewlett-Packarda i Cisco Systemsa predstavit će niz rješenja s područja virtualizacije, nadzora sustava i mrežnih infrastruktura koja čine temelj suvremenog i uspješnog poslovanja.

ZAGREB, 13. listopada 2008. – Pod geslom „Za uspješnu poslovnu utakmicu“, Integra Group će petu godinu zaredom na već tradicionalnom Danu integracije okupiti IT stručnjake, postojeće i potencijalne korisnike te menadžere i vlasnike srednjih i velikih poduzeća. Nastavljajući započetu inicijativu približavanja informacija korisnicima širenjem događaja na velike hrvatske gradove, ove će se godine uz konferencije u Osijeku koja će se održati u petak 17. listopada i Rijeci, u srijedu 5. studenog, Dan integracije po prvi puta održati u Splitu, u utorak 21. listopada. Uz stručnjake iz Integra Groupe, koji će uz lokalne primjere iz prakse predstaviti rješenja za nadzor sustava i osvrnuti se na trenutačno aktualnu tematiku virtualizacije računalnih okolina, predavači partneri iz Microsofta, Hewlett-Packarda i Cisco Systems-a pokazat će niz konkretnih rješenja i proizvoda s područja virtualizacije, poslužiteljskih sustava i mrežnih infrastruktura.

Organiziranjem Dana integracije u Splitu nastavljamo s inicijativom približavanja informacija korisnicima koju smo prošle godine potvrdili organiziranjem konferencije u riječkoj regiji. Vjerujem kako ovakvim pristupom našim korisnicima i partnerima, ali i nezavisnim IT stručnjacima i svima zainteresiranima za primjenu tehnologije u unapređenju poslovanja, otvaramo mogućnost za kvalitetnije druženje, suradnju i razmjenu znanja. Već petu godinu zaredom nailazimo na velik interes za sadržajima koje donosimo na konferenciji te ćemo stoga događaj u nadolazećim godinama nastojati približiti publici i u drugim dijelovima naše zemlje“, izjavio je Mate Ćavarović, direktor Integra Groupe, najavljujući predstojeću konferenciju.

Integra Group je glavni organizator konferencije, a ovogodišnji će događaj podržati partneri Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco Systems.


Integra Group je postala VMware Enterprise partner

Partnerstvom s globalno vodećim ponuđačem virtualizacijskih rješenja, Integra Group širi spektar poslovanja na nove i rastuće segmente korištenja tehnologija u stvaranju učinkovitog i konkurentnog poslovnog okruženja. IDC predviđa značajan rast virtualizacijskog tržišta do 2010.

ZAGREB, 6. listopada 2008. – Integra Group, ugledan hrvatski integrator IT sustava, postala je Enterprise partner tvrtke VMware, vodećeg svjetskog ponuđača rješenja za virtualizaciju, upravljanje i optimizaciju informacijske infrastrukture. Partnerstvom s VMwarom Integra Group širi ponudu svojih usluga na rješenja koja doprinose učinkovitom i konkurentnijem poslovanju i IT okruženju tvrtki svih veličina. 

Partnerstvo sa VMwarom proširuje ponudu rješenja za dizajn virtualne infrastrukture, omogućavajući stručnjacima Integra Groupe dizajn i implementaciju rješenja prilagođenih zahtjevima i specifičnostima IT sustava pojedinih korisnika. Certifikacijom tehničkog i prodajnog osoblja Integra Group je dodatno potvrdila stručnost dokazanu na već odrađenim projektima izvedenim istim ili srodnim tehnologijama.

„Konsolidacija i optimizacija infrastrukture danas su najveći prioritet IT odjela, kako globalno, tako i u Hrvatskoj. VMware je proizvođač čija su inovativna rješenja zacrtala put razvoja virtualizacijske tehnologije. Korištenje VMwarove tehnologije omogućava izgradnju infrastrukture visoke dostupnosti koja služi kao  platforma za postojeće elemente sustava te za implementaciju novih rješenja,“ izjavio je voditelj za grupu proizvoda virtualizacijskih rješenja u poduzeću Integra group, Marko Ugrin.

Analitička kuća IDC predviđa kako će se u periodu od 2005. do 2010. godine značajno povećati broj poslužitelja korištenih za pokretanje virtualnih mašina. IDC predviđa kako će do 2010. globalno biti isporučeno 1,7 milijuna poslužitelja koji će pokretati virtualne mašine, što će činiti 14,6 posto ukupnih isporuka (u usporedbi s 4,5 posto 2005. godine).

VMware (NYSE: VMW) je globalni lider u virtualizacijskim rješenjima koja se protežu od stolnog računala do podatkovnih centara. Korisnici svih veličina mogu se pouzdati u VMware kada je riječ o smanjenju kapitalnih i operativnih troškova, neprekidnom poslovanju, ojačanoj sigurnosti i zelenom računarstvu. S prihodima od 1,33 milijarde američkih dolara u 2007, više od 120 tisuća korisnika i gotovo 18 tisuća partnera, VMware je jedna od najbrže rastućih tvrtki na tržištu.Integra Group izgradila informacijsku infrastrukturu operatera B.net

Integra Group je u procesu spajanja tvrtki DCM i Adriatic kabel u tvrtku B.net omogućila nesmetano poslovanje tijekom spajanja i migracije IT sustava

ZAGREB, 9. lipnja 2008. – Integra Group, vodeći domaći sistem integrator, izgradila je IT infrastrukturu operatera B.net, koja će biti temelj daljnjeg razvoja informacijskog sustava ove brzorastuće tvrtke. B.net, vodeći pružatelj usluga kabelske distribucije i Interneta na hrvatskom tržištu, nastao je spajanjem dvaju kabelskih operatera – tvrtki DCM i Adriatic kabel. Integra Group je odgovarajućim spajanjem i migracijom dvaju IT sustava te prelaskom na novu Active Directory domenu, stvorila podlogu za daljnji rast i razvoj B.neta. Projekt je izveden bez prekida u radu korisnika, čime je  omogućena potpuna poslovna učinkovitost i tijekom procesa izmjena u IT sustavu.

Novi sustav odlikuje poboljšana stabilnost i pouzdanost, kao i povećane performanse, koje su rezultat implementacije naprednih tehnologija i konsolidacije poslužitelja. Integra Group je optimizirala sustav i stvorila infrastrukturu koja predstavlja kvalitetnu podlogu za buduće projekte u razvoju IT sustava tvrtke B.net.

„Kako je upravo tehnologija osnova našeg poslovanja, bilo je važno implementirati sustav koji će nam u sljedećem periodu omogućiti odgovarajući rast i razvoj. Integra Group je u potpunosti prepoznala naše potrebe i implementirala tehnologije koje će podržati naše daljnje širenje na hrvatskom tržištu,“ izjavio je Željko Batistić, operativni direktor tvrtke B.net.

B.net privatnim i poslovnim korisnicima nudi cjelokupan spektar telekomunikacijskih usluga - kabelsku televiziju, Internet i telefon. B.net je prisutan u 250 tisuća kućanstava diljem Hrvatske, a svojom mrežom pokriva najveća nacionalna geografska i gospodarska sjedišta.Integra Group inovativnim tehnologijama povezala domaće i regionalno poslovanje Prodisa

Integra Group je uspješno i u zadanom roku implementirala suvremenu IT infrastrukturu u Hrvatskoj i Sloveniji, koja distributeru Unileverovih proizvoda omogućuje brz protok informacija i učinkovito poslovanje

ZAGREB, 5. svibnja 2008. – Integra Group, jedna od vodećih domaćih sistem integratorskih tvrtki, dovršila je projekt implementacije informacijske infrastrukture u poduzeću Prodis, ekskluzivnom distributeru Unileverovih proizvoda za tržišta Hrvatske i Slovenije. Integra Group je time povezala poslovanje tvrtke na domaćoj i međunarodnoj razini, koristeći prednosti inovativnih tehnologija u stvaranju konkurentnog i učinkovitog poslovanja.

S obzirom na dosadašnje dugogodišnje iskustvo u radu s Unileverovom u Hrvatskoj i stečeni uvid u stvarne potrebe i poslovne procese klijenta, tvrtka Integra Group predstavila se kao logično rješenje i preferirani partner u procesu uspostave IT infrastrukture poduzeća Prodis. Poslovni imperativ bio je osigurati da distribucija Unileverovih proizvoda, bez problema i zastoja u svakodnevnim poslovnim procesima, prijeđe iz poduzeća Unilever Hrvatska u poduzeće Prodis.

„Prodis je uz podršku Integre Group u vrlo kratkom razdoblju izgradio IT sustav i pokrenuo poslovanje u dvije zemlje. Bez kvalitetnog IT partnera taj zadatak bi bio nemoguć. Vjerujemo da će nam sadašnja IT infrastruktura omogućiti daljnji rast poslovanja,» izjavio je Jerko Čičin-Šain, direktor tvrtke Prodis.

Od samog početka implementacije, Integra Group je vodila briga da novi sustav bude čim fleksibilniji i da u što većoj mjeri smanji svakodnevne operativne troškove, te na taj način korisniku osigura konkurentnu prednost.

„Veseli nas kad imamo priliku dati svoj doprinos u razvoju uspješne poduzetničke ideje. Vjerujemo da nas, zajedno sa korisnikom, očekuje još puno projekata u kojima ćemo kroz korištenje informacijske tehnologije poboljšati produktivnost i profitabilnost poslovanja Prodisa," izjavila je Ljiljana Tomšić, voditeljica odjela prodaje poduzeća Integra Group.

Rješenje koje je implementirala Integra Group temelji se na Microsoftovim provjerenim tehnologijama koje, među ostalim, uključuju Microsoft Windows Server 2003 R2 za osnovnu poslužiteljsku infrastrukturu, sigurnosni poslužitelj ISA Server 2006, Exchange Server 2007 za upravljanje elektroničkom poštom, Windows Deployment Services za učinkovitiju instalaciju i centralizirano održavanje operacijskih sustava na radnim stanicama te uredski sustav Microsoft Office 2007.Integri Group dodijeljen ISO 9001:2000 certifikat

Certifikat je potvrda da Integra Group zadovoljava najviše međunarodne zahtjeve kvalitete u poslovanju i odnosu s korisnicima

ZAGREB, 28. siječnja 2008. – Integri Group, uglednoj domaćoj sistem integratorskoj tvrtki, dodijeljen je ISO 9001:2000 certifikat, čime je potvrđeno kako je tvrtka u poslovanje uspješno ugradila sve elemente osiguranja kvalitete te stvorila preduvjete za kontinuirano i učinkovito upravljanje kvalitetom. Ugledna međunarodna certifikacijska organizacija time je prepoznala tvrtku Integra Group kao ponuđača rješenja s najvišom razinom predanosti globalno priznatim standardima poslovanja.

Integra Group je prisutna na hrvatskom tržištu punih 17 godina, unutar kojih je predano i stručno radila na uspostavljanju sustava kvalitete. Integra Group je jedna od vodećih hrvatskih IT tvrtki koja znatnu pažnju u poslovanju posvećuje ravnomjernoj regionalnoj prisutnosti tako da danas, pored sjedišta u Zagrebu, ima i podružnice u Osijeku, Rijeci i Splitu.

„Certifikat je potvrda usmjerenja Integre Group da svojim korisnicima isporučuje rješenja i usluge koji zadovoljavaju najviše standarde poslovanja. Udovoljavanje strogim kriterijima 9001 certifikata nas dodatno potiče u izgradnji tvrtke koja korisnicima naših usluga, zaposlenicima tvrtke i partnerima osigurava visoko profesionalnu razinu odnosa i usluge,“ izjavio je Mate Ćavarović, direktor Integre Group.

Kako bi bila certificirana prema ISO 9001 standardu, Integra Group je morala demonstrirati sposobnost pružanja rješenja koja udovoljavaju regulatornim zahtjevima, kao i zahtjevima korisnika. Tvrtka je dokazala kako joj je cilj povećati zadovoljstvo korisnika učinkovitom primjenom ISO sustava, uključujući procese za konstantno unapređenje vlastitog poslovanja. ISO 9001 certifikat globalno je priznati certifikat i dio obitelji generičkih certifikata kvalitete menadžmenta ISO 9000.