Integra group - infrastrukturna rješenja

Lync

 
Današnje poslovno okruženje zahtjeva brzu i jednostavnu komunikaciju i povezanost između zaposlenika, organizacijskih jedinica i drugih organizacija s ciljem efikasne suradnje i dijeljenja informacija.
Lync je komunikacijska platforma koja putem računala, tableta i mobitela povezuje ljude omogućavajući im dopisivanje, prikaz informacije o dostupnosti, audio/video razgovore i konferencije, VoIP  te dijeljenje aplikacija i sadržaja.
Korištenjem Lync federacijskih servisa moguće je i povezivanje s partnerima ili korisnicima izvan vlastite organizacije, uključujući i korisnike servisa Skype, omogućujući time kombinaciju globalnog dosega s enterprise funkcionalnostima. 
Jednostavnim organiziranjem video konferencija moguće je ostvariti velike uštede na vremenu i troškovima putovanja.
Microsoft Lync se integrira s Microsoft Office aplikacijama omogućujući lakše i brže dijeljenje sadržaja osobama iz Lync kontaktnog adresara. Unutar programa Outlook korisniku se omogućava provjera dostupnosti kontakata, pregledavanje kontakt informacija i trenutno pokretanje komunikacije putem željenog kanala, a komunikacija se automatski arhivira unutar korisnikovog e-mail profila.
Korištenjem sustava Lync 2013 s Exchange 2013 i Sharepoint 2013 sustavima, moguće je i iskoristiti punu prednost integracije sadržaja i informacija. Povezivanjem Lync servisa s Exchange platformom omogućujemo pohranu kontaktnih podataka na jednom mjestu. Tehnologija arhiviranja podataka omogućava jednostavno pretraživanje između Exchange i Sharepoint alata.
 
Poslovne prednosti:
  • Povećanje produktivnosti djelatnika
  • Smanjenje troškova organiziranjem video konferencija i sastanaka
  • Brža i jednostavnija komunikacija
  • Lakša suradnja dijeljenjem aplikacija i sadržaja

 

Proizvođači i proizvodi
Microsoft Lync
Reference
Državna geodetska uprava
Rasco d.o.o.