Integra group - infrastrukturna rješenja

Green IT - PC Power Managment


Struja koju potroše osobna računala je pojedinačno najveća stavka u ukupnoj potrošnji struje za potrebe IT sustava. Istraživanja pokazuju da ta potrošnja može iznositi oko četvrtine ukupnih troškova modernih ureda.
Gašenje osobnih računala je jednostavan, ali i kritičan način uštede energije. Po istraživanjama čak 50 do 60% korisnika ne gasi računala kad ne rade na njemu. S druge strane, u vlastitom domu osobna računala gasi preko 95% korisnika.
IT odjeli i organizacije diljem svijeta otkrivaju koliko mogu uštedjeti upravljajući paljenjem i gašenjem računala. Svaki dan koji prođe je propuštena prilika da se uštedi i smanji količina ispuštenih štetnih plinova. Prosječno računalo ima potrošnju od oko 100 Watta (50-60 Watta računalo i 40 Watta LCD monitor). Obzirom na rastuće cijene struje uštede koje se mogu postići primjenom PC Power Management alata su bitne, brze i vrlo mjerljive.
PC Power Management alati se brinu da potrošnja električne energije bude efikasnija bez utjecaja na produktivnost djelatnika, te osiguravaju da su računala dostupna po potrebi za instalaciju sigurnosnih zakrpi i nadogradnji. Alati omogućavaju da se o svim aktivnostima i statusima generiraju izvještaji, kako bi se lako upravljalo i pratilo potrošnju struje. PC power managemet rješenja detektiraju i rješavaju situacije i aplikacije koje  ometaju normalno gašenje računala, ali i omogućavaju paljenje računala preko web sučelja, kako bi osigurali produktivnost i dostupnost podataka.
 
Poslovne prednosti:
  • Ušteda na potrošnji  električne energije
  • Promoviranje svijesti o društveno odgovornom ponašanju

 

Proizvođači i proizvodi
Microsoft System Center 2012
ManageEngine Desktop Central
1e NightWatchman
Reference
Budite Vi naš prvi ekološki osviješteni korisnik!