Integra group - infrastrukturna rješenja

Automatizacija poslovnih procesa


Upravljanje produktivnošću i troškovima je imperativ današnjeg poslovanja, a jedna od metoda je automatizacija poslovnih procesa.
Najvažniji koraci automatizacije poslovnih procesa su definiranje opsega – gdje je početak, a gdje kraj procesa, te definiranje njegovog tijeka, odnosno radnji koje se odvijaju između početka i kraja procesa. Na taj način moguće je detektirati postojeće i potencijalne zastoje te pogreške ili nedostatke u procesu.
Ispravnom detekcijom zastoja i nedostataka te automatizacijom koraka postiže se povećana djelotvornost izvođenog procesa, smanjuje se mogućnost grešaka i propusta, smanjuje se utrošak vremena izvođenja procesa što sve vodi većoj produktivnosti.
Usluga automatizacije poslovnih procesa podrazumijeva dokumentiranje automatiziranog procesa po koracima, fazama, ulogama i vezama između pojedinih dijelova.
Prednost automatizacije poslovnih procesa jest u tome što se proces odvija pod nadzorom pa se performase procesa mogu pratiti i mjeriti, kao i sve pogreške ili zastoji, što upravljenje takvim procesima čini kvalitetnijim, jednostavnijim i bržim.
Kvalitetnijim upravljanjem pojedinačnih poslovnih procesa poboljašvaju se performasne i rezultat pojedinih odjela i na kraju cijele organizacije.
 
Poslovne koristi:
  • Povećana produktivnost
  • Povećana kvaliteta rada
  • Efikasnije poslovanje
 
Proizvođači i proizvodi
Microsoft SharePoint Portal
BMC Footprints
Reference
Integra Group d.o.o.