Integra group - infrastrukturna rješenja

Upravljanje lozinkama/ Password management


Upravljanje osjetljivim podacima jedan je od težih zadataka u današnjim ICT okruženjima. Način korištenja, distribucija i spremanje podataka koje imaju visoku razinu osjetljivosti predstavljaju svakodnevan problem i sigurnosni rizik.
Bez obzira da li se radi o lozinkama, PIN-ovima, licenčnim ključevima, brojevima kreditnih kartica ili drugim osjetljivim podacima, sve ih je potrebno čuvati i njima upravljati na siguran i kontrolirani način.
Siguran način upravljanja lozinkama podrazumijeva koncept vlasništva nad tajnim podatkom. Vlasnik može podatak dijeliti s drugim korisnicima i odrediti razine i trajanje prava pristupa za druge korisnike te pratiti korištenje prava pristupa tim podacima kroz zapise i notifikacije u realnom vremenu.
Koncept vlasništa nad podatkom je potpuno neovisan o razinama ovlasti u ICT okruženju pa sve neovlaštene osobe, uključujući i administratore, nemaju pristup podacima sve dok to ne odobri vlasnik podatka.
Naprednija rješenja password managementa (softver za upravljanje lozinkama)  nude mogućnost integracije s mrežnim uređajima, serverima i direktorijskim servisima te centralno upravljanje lozinkama na tim uređajima. S ovakvim rješenjem password managementa, moguće je na centralnom mjestu podesiti zahtjeve za kompleksnost lozinke i vrijeme isteka lozinke, automatski generirati novu lozinku te korištenjem sinhronizacije lozinke sa centralne lokacije, obaviti promjenu lozinke na više uređaja odjednom.
Upravljanje lozinkama predstavlja rješenje za udovoljavanje brojnih sigurnosnih zahtjeva, kao što su na primjer zahtjevi PCI DSS standarda.
 
Poslovne koristi:
  • Zaštita osjetljivih podataka
  • Veća produktivnost administratora

 

Proizvođači i proizvodi
Delinea Software Secret server - softver za upravljanje lozinkama za IT profesionalce
Reference
Hrvatska kontrola zračne providbe
Primorsko - goranska županija
Integra Group d.o.o.


 Pročitajte više na... Misli neke...